Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и шефът на Държавния департамент на

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и шефът на Държавния департамент на
Коментари Харесай

Анкара: САЩ използват една терористична организация в борбата срещу друга

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу и шефът на Държавния департамент на Съединени американски щати
Турското външно министерство подлага на критика отчет на Държавния департамент на Съединени американски щати за тероризма, който съгласно Анкара съзнателно изопачава битката на Турция против терористичните организации, които съставляват директна опасност за нейната сигурност, оповестява " Хюриет дейли нюз ", базирайки се на изказване на представителя на министерството Танжу Билгич.

Турция продължава битката си против терористичните организации въз основа на закона и способства дейно за интернационалните старания в тази област, се споделя в изказването.
" Споменаването в отчета на по този начин наречените Съюз на демократичните сили (Сирийски демократични сили), които са продължение на терористичната организация ПКК (Кюрдската работническа партия), като сътрудник на Съединени американски щати в битката против " Ислямска страна ", разкрива, че американските управляващи към момента не са осъзнали грешката да употребяват една терористична организация в битката против друга терористична организация ", съобщи представителят.
Билгич отбелязва също, че отчетът се базира на " пристрастни медийни изказвания ", като твърди, че турските военни интервенции против Сирия и Ирак са предизвикали цивилни жертви. Фактът, че отчетът включва изказвания, учредени на клюки и пристрастни известия в медиите, поражда подозрения по отношение на неговата съвестност, добавя представителят.

" Недопустимо е битката ни против членовете на ФЕТО (организацията, упреквана от Анкара за опита за прелом през 2016 година, бел.ред.) да се разказва в отчета като политически стимулирана. Нашето очакване от Съединени американски щати е да прекратят наличието и активността на ФЕТО в страната си допустимо най-скоро ", съобщи още Танжу Билгич.
Анкара приканва Съединени американски щати да проявят взаимност с Турция в сходство със съюзническия  дух и да възприемат кардинален, пореден, съдбоносен и ефикасен метод в битката против тероризма, добави той.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
03 Март 202335503 Март 2023146603 Март 202339203 Март 202370503 Март 202325503 Март 2023439КоментариПомнещ03 Март 2023 12:15ч.
Съединени американски щати са същински гълъбарник на мираааааааа
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ам.геомагнитно оръжие03 Март 2023 12:19ч.
С турците доста си приличаме: еднообразно ненавиждаме Съединени американски щати.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати американски патент - да предизвикаш изкуствено земетресение03 Март 2023 12:38ч.
И да не съм чувал оттук насетне американци лицемерно да ми приказват за " зелена енергетика " и екология! - https://politikus.info/events/150321-eksperiment-s-iskusstvennym-zemletryaseniem-v-ssha.html
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 2023171028 Фев 202380826 Фев 2023790518 Фев 20231593
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР